Publicatie

Vogelweek van start

Van 4 t/m 12 mei barst de Nationale Vogelweek los in heel Nederland. Nog nooit werden er in een week tijd zoveel vogelexcursies georganiseerd, verspreid over het hele land. Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek, de organisaties achter de Nationale Vogelweek, zijn enthousiast en hopen dat zoveel mogelijk mensen de schoonheid van de Nederlandse vogelwereld leren kennen. “We hopen dat heel Nederland in mei vogels gaat kijken. Dat moet lukken, want mei is de mooiste maand van het jaar om naar buiten te gaan en van vogels te genieten.”

Vogels kijken voor iedereen!
Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek organiseren de Nationale Vogelweek om zoveel mogelijk Nederlanders te stimuleren er op uit te trekken en samen met kenners vogels te ontdekken. “Ons motto ‘Vogels kijken voor iedereen’ komt heel mooi naar voren. Van laagdrempelige activiteiten voor beginnende vogelliefhebbers tot excursies voor ervaren vogelaars”, aldus Roos Kooiman, projectleider van de Nationale Vogelweek.

“De gedachte achter de Nationale Vogelweek is dat mensen die geraakt worden door de rijkdom en schoonheid van de vogelwereld, ook op de bres zullen staan voor de bescherming ervan”, aldus Kooiman. “En dat mensen echt geraakt worden, bleek tijdens de eerste Nationale Vogelweek in 2012. We kregen enorm enthousiaste reacties van deelnemers, maar ook van de excursieleiders. De vonk sloeg over. Daar hopen we natuurlijk dit jaar ook weer op. Op enthousiaste deelnemers en op heel mooi weer!”

Meer dan 250 vogelactiviteiten
In vrijwel alle uithoeken van Nederland vinden er in de Nationale Vogelweekvogelexcursies, workshops, lezingen en andere vogelactiviteiten plaats. Je kunt zeldzaamheden als nachtzwaluw of roerdomp zoeken, spechten opsporen of lepelaars van dichtbij zien. Er zijn maar liefst meer dan 250 activiteiten.

De Nationale Vogelweek is daarbij laagdrempelig van opzet. Vrijwel alle activiteiten zijn gratis, er zijn veel excursies voor beginnende vogelliefhebbers met uitleg over herkennen en vinden van vogels, en via de website www.vogelweek.nl kunnen mensen heel gemakkelijk excursies zoeken. Alleen de plaatsnaam invullen is genoeg en je ziet wat er in de buurt aan vogelactiviteiten te beleven is. Met één klik kun je je vervolgens gratis inschrijven. Zo zijn vogels in de Nationale Vogelweek altijd dichtbij.

Voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de Nationale Vogelweek ga naar deoverzichtskaart.

Services

Tuinontwerp

Terrassen en Looppaden

Opritten en bestrating

Omheiningen en Vlonders

Tuinonderhoud

Vraag een gratis offerte aan

0592 264 110
info@rozenveldhoveniers.nl