Publicatie

Let op bij tekenbeet

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 1 miljoen mensen gebeten door een teek. Maar liefst 20% van al deze teken zijn drager van de Borrelia bacterie die de ziekte van Lyme kan overbrengen. Dit zijn cijfers die vragen om aandacht.

Als u regelmatig in de tuin of natuur bent, is het belangrijk om uzelf na het verblijf goed te controleren op de aanwezigheid van eventuele teken. Mocht u er een opsporen, verwijder deze dan op de enige goede wijze, nl. met een tekentang. Doet u dit binnen 24 uur, dan is de kans dat u besmet wordt nihil.

Mocht u op uw lichaam, zonder de teek te hebben bemerkt, een beetpunt met daaromheen een cirkelvormige vlek zien, dan kan dit wijzen op een tekenbeet. OInderneem dan zo spoedig mogelijk actie.

Mocht u gebeten zijn, noteer dan de datum, de incubatietijd bedraagt 6 tot 8 weken. Als u hierna vage klachten van allerlei aard krijgt, dan kunt u bij uw huisarts vragen om een bloedonderzoek. Dit bloedonderzoek kan de besmetting bevestigen, waarna u een antibiotica kuur zult krijgen.

Teken komen overal buiten voor, maar vooral in hoog gras, struikgewas en groenblijvers.

Services

Tuinontwerp

Terrassen en Looppaden

Opritten en bestrating

Omheiningen en Vlonders

Tuinonderhoud

Vraag een gratis offerte aan

0592 264 110
info@rozenveldhoveniers.nl