Publicatie

Bladluis op een eenvoudige manier bestrijden

Wanneer je een mooie plant hebt en hij zit onder de witte, zwarte of groene beestjes, betekent dat vaak dat er bladluis op je plant zit. Om je plant gezond en mooi te houden, is het dan zaak zo snel mogelijk van de bladluis af te komen. Dit kan op een aantal vrij simpele manieren.

Pletten
Door de bladluizen voorzichtig met je vingers te pletten, gaan ze dood. Daarnaast komt er dan ook een geur vrij die ervoor zorgt dat bepaalde insecten zoals lieveheersbeestjes aangetrokken worden en ze opeten.

Planten met sterke geuren
Een plant met een sterke geur naast je plant met bladluis planten is een hele goede manier om van de bladluis af te komen. Bladluizen hebben namelijk een hekel aan planten met een sterke geur, zoals bonenkruid, knoflook, lavendel en goudsbloemen.

Huis-, tuin- en keukenmiddelen
Er zijn verschillende middelen waarmee je bladluizen kunt verslaan, waarvan je er sommige waarschijnlijk gewoon in huis hebt. Zo kun je 1 eetlepel groene zeep met 1 liter water mengen om zo je eigen bestrijdingsmiddel te maken. Wanneer je toch liever bestrijdingsmiddelen in de winkel koopt, is biologische insecticide of (verdunde) brandnetelgier het beste.
Je kunt ook voor een nog eenvoudiger methode gaan, namelijk je plant grondig afspoelen met koud water uit de tuinslang of gieter.

Oorwurmen
Oorwurmen zijn gek op bladluizen, mijten en de eieren van deze beestjes. Een oorwurmpot ophangen op de plek waar ze nodig zijn geeft hun een feestmaal en zorgt ervoor dat jij van de bladluizen af komt. Je kunt een oorwurmpot kopen, maar je kunt er ook zelf eentje maken met een stenen bloempot, stro, hooi of houtwol en stevig draad.

Services

Tuinontwerp

Terrassen en Looppaden

Opritten en bestrating

Omheiningen en Vlonders

Tuinonderhoud

Vraag een gratis offerte aan

0592 264 110
info@rozenveldhoveniers.nl